Jasta 6

Albatros DIII bij Ieper

Leutnent der Reserve Erich Reiheir van Jasta 6 viel bij Ieper een kabelballon van de 12th Balloon Section aan. Vanop de grond werd zijn Albatros DIII achter beschoten en neergehaald. Reiher ligt begraven te Vlamertinge. Kort voorheen, op 20 juni, had hij zijn eerst ballon neergehaald, bij Baileul.

Locatie

Ieper
België
BE

Albatros bij Kortewilde - de dood van Leutnant Adam

Boven Houthulst bos spotte Jastaführer Adam hoe vijf Britse Sopwith Camels aanstalten maakten om een alleen vliegende Duitse Rumpler-verkenner aan te vallen. Adam dook met zijn zes kompanen onmiddellijk de Rumpler ter hulp, maar kwam te laat. De verkenner dook brandend naar beneden. De Albatrossen gingen wel in de clinch met de Camels.   

Bij hun terugkeer te Wevelgem stelden de streepstaarten vast dat de commandant mankeerde. Jastaführer Adam was laatst gezien bij Kortewilde (een gehucht tussen Vladslo en Boverkerke), toen hij brandend neerstortte.

Locatie

Kortewilde
Vladslo
België
BE

Albatros bij Ieper

Kort na de middag landden de zwart-wit gestreepte Albatrossen van Jasta 6 terug te Bissegem.

Vizefeldwebel Fritz Bachmann was er niet meer bij. Enkele collega’s hadden Bachmann het laatst gezien rond 11.30  ergens ten oosten van Ieper. Hij bleef vermist en is bijgevolg ingeschreven als zijnde gesneuveld op 21 oktober 1917. Fritz Bachmann was amper één maand bij de Staffel geweest.

Locatie

Ieper
België
BE

Albatros bij Frezenberg - de dood van aas Dostler

De derde slag om Ieper raasde met volle geweld. Ook in de lucht was er veel activiteit. Op de middag doken vier Jasta 6 Albatrossen, Staffelführer Eduard Dostler op kop, neer op een afgezonderde Britse RE8 van 7 RFC Squadron die bezig was foto’s te maken. In die RE8 – A4381 richtte waarnemer Lieutenant N. Sharples zijn Lewis mitralleur op de eerste Albatros en ratelde er een lader door.

De tweedekker van Dostler vatte onmiddellijk vuur en keilde pijlrecht naar beneden.

Locatie

Frezenbergstraat
Zonnebeke
België
BE

Albatros bij Zonnebeke

Mooi weer, licht bewolkt. In de vooravond trokken de zebrastrepen op tegen terugkerende SE5’s van 56 RFC Squadron die een formatie Martynsides G102 Elephants van  27  RFC Squadron hadden geëscorteerd bij een bombardement op Moorslede. Boven het Polygoonbos dwongen vijftien Albatrossen de vijand tot het gevecht.

Locatie

Zonnebeke
België
BE