504 Squadron

Hawker Hurricane N2492 te Vollezele

Op de grens van de dorpen Vollezele (Galmaarden) en Denderwindeke (Ninove) beheerst de Congoberg het prachtige landschap van golvende weiden. Meer dan zestig jaar was in de flank van deze heuvel een raadsel vervat. Het kostte ons tien jaar om te achterhalen wat hier in mei 1940 gebeurde : de crash van een “Engels” vliegtuig.

Locatie

Congobergstraat
Vollezele , Vlaams Brabant
België
Vlaams Brabant BE

Hawker Hurricane L1916 bij Louvignies

Dit vliegtuig werd tussen Mons en Ath, tijdens een clash met III./JG 26 zwaar geraakt en de piloot moest een noodlanding uitvoeren. P/O B.E.G. White was licht gewond.

Locatie

Louvignies , Hainaut
België
Hainaut BE

Hawker Hurricane L1950 bij Louvignies

Dit vliegtuig werd neergeschoten rond 17:40 uur in de buurt van Louvignies. F/O M.E.A. Royce kon zich redden met zijn parachute.

Vermoedelijk neergeschoten door Lt. Müller-Dühe van 7./JG 26.

Locatie

Louvignies , Hainaut
België
Hainaut BE

Hawker Hurricane L1639 te Soignies

Tijdens een luchtgevecht in de buurt van Louvignies werd dit toestel rond 17:400 uur neergeschoten. Het kwam neer op "Hameau de Caillou. Sqn Ldr james Parnall kwam hierbij om het leven.

Vermoedelijk neergehaald door Lt. Walter Blume van 7./JG 26.

Locatie

Chaussée-Notre-Dame-Louvignies
Soignies , Hainaut
België
Hainaut BE

Hawker Hurricane L1941 bij Brussel

Dit vliegtuig keerde niet terug van een patrouille ten oosten van Brussel, vermoedelijk slachtoffer van luchtafweer. P/O Samuel Sibley werd nooit teruggevonden. Op het Runnymede Memorial staat de datum 15/05/1940.

Locatie

Brussel , Brussels
België
Brussels BE

Spitfire te Moeskroen

Op 26 juli 1943 kregen de Boston-bemanningen van het 88 Squadron opdracht Wevelgem aan te vallen. Zes Squadrons zouden twaalf bommenwerpers van Ramrod 159 beschermen...

Locatie

Nieuwe Wereldstraat
Moeskroen
België
BE