Boston te Wachtebeke

Op 12 juli, omstreeks 10u., vertrokken vier paar Bostons. Het waren bommenwerpers van het 88 Sqn waarvan elk duo één van de volgende centrales moest aanvallen : Zwevegem, Grand-Quevilly, Langerbrugge en Yainville. Drie paar moesten naar hun Britse basis terugkeren gezien het wolkendek.

De twee Bostons die Zwevezele als doel hadden zetten echter door. Ze verloren elkaar uit het oog en de BZ267, bestuurd door F/Sgt R.L. Davies, werd bij Knokke voor de laatste maal opgemerkt. De tweede bemanning vond Zwevezele niet terug en gooide de lading ten noorden van Doornik uit. De missie bleek uitermate moeilijk uitvoerbaar.

Naar alle waarschijnlijkheid werd de BZ267 het slachtoffer van de Flak. De machine kwam bij het Oostvlaamse Wachtebeke neer. De vier vliegeniers werden gevangen genomen. Het waren de piloot, F/Sgt R.L. Davies, de bommenrichter, F/Sgt R. Wilkinson en de boordschutter Sgt J.F. Primmett. De navigator, F/Sgt Keith Morrison, was zwaar gekwetst en werd naar het Hôpital Français te Sint-Agatha-Berchem gevoerd. Daar bezweek hij op 21 juli aan zijn verwondingen. Zijn lichaam rust nog steeds op het geallieerde ereperk te Evere.

Datum: 
12/07/1943
Toestel: 
Serienr. / Rompcode: 
Organisaties: 
Locatie

Wachtebeke
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
De Decker Cynrik & Roba Jean-Louis: Duel boven België, De Krijger, Erpe, 1999