88 Squadron

Boston te Wachtebeke

Op 12 juli, omstreeks 10u., vertrokken vier paar Bostons. Het waren bommenwerpers van het 88 Sqn waarvan elk duo één van de volgende centrales moest aanvallen : Zwevegem, Grand-Quevilly, Langerbrugge en Yainville. Drie paar moesten naar hun Britse basis terugkeren gezien het wolkendek.

Locatie

Wachtebeke
België
BE

Boston Z2260 bij Adinkerke

Op 29 augustus worden zes Bostons van het 88 Sqdn ingezet voor een raid op de krachtcentrale van Komen. Bij het doorkruisen van de kust wordt de Z2260 door Flak gegrepen, de overige Bostonbemanningen zien om 11u.24 hoe het toestel van F/L Dennis Adams zo'n anderhalve kilometer ten noorden van Adinkerke door een rij bomen crasht, met de stuurboordvleugel de grond raakt en overkop slaat. De drie bemanningsleden sterven een plotse vuurdood, en rusten sindsdien bij De Panne. De piloot van deze Boston, Flight Lieutenant Denis Adams was reeds van zijn 16 bij de RAF.

Locatie

Adinkerke
België
BE

Fairey Battle te Gross-Bolscheid/Schoenberg

Om 9u45 stijgen zes Battle van het 88 Sqdn van hun basis Grandes Chapelles (Fr) en twee toestellen van het 218 Sqdn van Baccones-sur-Marne om vijandelijke kolonnes bij St-Vith te bestoken. Het valt te betwijfelen of één ervan erin geslaagd is schade aan de vijandelijke kolonne toe te brengen. De enige bemanning die terugkeerde, hun Battle werd zwaar beschadigd door Flak op de heenweg, zag hoe drie Battles door zware Flak op weg naar het doel boven de Ardennen neergehaald werden. In totaal gingen zeven toestellen verloren. De P2261 stortte neer te .

Locatie

Gross-Bolscheid
Schoenberg
België
BE

Fairey Battle te Bercheux

Om 9u45 stijgen zes Battle van het 88 Sqdn van hun basis Grandes Chapelles (Fr) en twee toestellen van het 218 Sqdn van Baccones-sur-Marne om vijandelijke kolonnes bij St-Vith te bestoken. Het valt te betwijfelen of één ervan erin geslaagd is schade aan de vijandelijke kolonne toe te brengen. De enige bemanning die terugkeerde, hun Battle werd zwaar beschadigd door Flak op de heenweg, zag hoe drie Battles door zware Flak op weg naar het doel boven de Ardennen neergehaald werden. In totaal gingen zeven toestellen verloren.

Locatie

Bercheux
België
BE