Avia BH 21 T-17 te Thines - Louis 'Ernest' Verhoeven

Adjudant-vlieger Louis 'Ernest' Verhoeven (°27 april 1899 - Brussel) had verlof zonder wedde bekomen en werd instructeur aan de burgerlijke vliegschool die te Gosselies gevestigd was. Op zaterdag 2 juli begaf hij zich als reservist naar het vliegveld van Nijvel voor een prestatievlucht op een Avia BH-21 van 5/II/2. Hij vloog op de T-17 die de 'Rode Cocotte' voerde en had rond 11u.15 een hoogte van ongeveer duizend meter bereikt toen hij in volle vlucht tegen de Avia BH-21 van adjudant-vlieger Louis De Coninck (°5 februari 1907 - Gilly), van het 7de  'Witte Cocotte' Smaldeel botste.

Het toestel van De Coninck werd langs onder aangevlogen en kantelde. Voor die piloot was het gemakkelijk om zijn riemen los te maken en zich met zijn valscherm naar moeder aarde te laten vallen. Zijn toestel viel in een tarweveld en vatte vuur. Verhoeven had minder geluk. Bij de impact was hij vermoedelijk buiten bewustzijn geraakt en stortte hij met zijn beschadigde machine neer in Thines (4 km ten oosten van Nijvel), eveneens in een veld. Hij schoot er het leven bij in.

Datum: 
02/07/1931
Toestel: 
Serienr. / Rompcode: 
Organisaties: 
Personalia: 
Verhoeven Louis
Locatie

1402 Thines
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
Bar André, Brackx Daniël, De Decker Cynrik, Lecomte Georges, Schelfaut Jacques: Gebroken Vleugels, Flying Pencil, Erembodegem, 2010