Kagohl 3 - 15.Staffel

Gotha bij Desteldonk

Bij Desteldonk stortte na een missie op Groot-Brittannië een Gotha van de 15.Staffel neer. De waarnemer Leutnant Hellmuth Birkenstock stierf er samen met piloot Leutnant Paul Döge en de boordschutter Vizefeldwebel Georg Petzke.

Locatie

Desteldonk
België
BE

Gotha bij Eernegem

Unteroffizier Delang, de piloot van de 15.Staffel die eerder al in augustus een kraaklanding op Gontrode maakte, werd die nacht gegrepen door zoeklichten boven Sheerness, en tijdens het manoeuvreren om uit de stralenbundels te geraken, merkte hij dat een van de stuurkabels beschadigd was. Hij schreef later :

Locatie

Eernegem
België
BE

Gotha bij Beernem

Bij Beernem stortte een toestel van de 15.Staffel neer, met aan boord Oberleutnant Kurt Kleemann, Leutnant Hans Parschau en Unteroffizier Alfred Dickhaut. De Gotha explodeerde in de lucht en kwam op een huis terecht, waar nog eens drie slachtoffers vielen – twee vrouwen en een man. De lichamen van beide officieren werden vier dagen later op de Gentse Westerbegraafplaats ter aarde besteld. Parschaus broer Otto was drager van het Pour le Mérite en had acht overwinningen op zijn conto staan, vooraleer zelf neergehaald te worden boven Frankrijk.

Locatie

Beernem
België
BE