99 Squadron

Wellington N3004 bij Gembloux

Wellingtons werden er die nacht op uit gestuurd om boven de regio Hamburg pamfletten uit te strooien. De Luftwaffe zond enkele Messerschmitt Bf 109's de lucht in om de indringers te onderscheppen, en Oberfeldwebel Hermann Förster (II/(N)/JG 2 claimde er één neergehaald te hebben - het was de eerste overwinning van de Nachtjagd.

Locatie

Sauvenière
Gembloux
België
BE

Wellington bij Gedinne

Wij kunnen deze overwinningen met beperkte zekerheid toeschrijven aan de intussen tot Oberfeldwebel bevorderde Reinhard Kollak; de Wellington stortte bij Gedinne neer. Een bemanningslid van zijn tegenstander, de Australische co-piloot, Sgt Birk, vertelt :

Locatie

Gedinne
België
BE

Wellington T2984 bij Molenbeersel

De nacht van 3/4 juli 1941 stonden de Krupps-fabrieken bij Essen op het verlanglijstje. Oblt Radusch van de I./NJG 1 stijgt die nacht van Venlo op en haalt bij Molenbeersel de Wellington Ic T2984 'LN-B' van het 99 "Madras Presidency" Squadron naar omlaag. De twee piloten en de waarnemer sterven in de crash (P/O John Dunn, 26 j.; Sgt Spencer Mayor, 25 j.; en Sgt Francis Day), terwijl over het lot van de drie overige vliegeniers (Sgt Robertson, Sgt Stogdale en Sgt Kilburn) ons niets bekend is, behalve dat één van hen te Geirtingen bij Maaseik zou gevangen genomen zijn.

Locatie

Molenbeersel
België
BE