Messerschmitt Bf 109 E-7

Messerschmitt Bf 109 bij Maldegem

Op 4 november, om 14u55, moet de piloot van de Bf 109 E-7 (Wn.6311 - EJG 26) zijn toestel vier kilometer ten noorden van Maldegem verlaten. De piloot blijft ongedeerd maar zijn vliegtuig is volledig vernield.

Locatie

Maldegem
België
BE

Messerschmitt Bf 109 voor Oostende

Die dag zien de jagers van het 91 Sqdn tijdens een patrouille enkele schepen tussen Oostende en Duinkerke. De ligging van de schepen wordt doorgegeven, en algauw stijgen om 10u23 drie Blenheims van het 139 Sqdn samen met zeven Hurricanes van het 452 Sqdn op voor een sweep naar Duinkerke-Oostende. Twee mijlen voor de kuststrook van Oostende ligt een groot schip en drie Flakschepen. Een schip wordt voor Knokke getroffen. Er is op het strand een luide explosie te horen, waarna een rookkolom omhoog torent.

Locatie

Oostende
België
BE

Messerschmitt Bf 109 bij Wijtschate

Op dinsdagnamiddag 8 juli  zitten de piloten de Moorseelse II.Gruppe in het harnas. Drie viermotorige Short Stirlings worden geëscorteerd door Spitfires van o.m. het 19 Sqdn. 'Circus 40' heeft als doelwit Rijsel. Boven Gravelines, Hazebrouck en Ieper halen drie Moorseelse piloten Hptm Walther Adolph, Obfw Walter Meyer en Uffz Karl Finke, een Spitfire naar omlaag. Deze laatste piloot zou echter niet naar Moorsele terugkeren. Het was zijn derde vlucht tegen de vijand. In de buurt van Ieper waagde de onervaren onderofficier een duel met een Spitfire.

Locatie

Wijtschate
België
BE

Bf 109 6480 bij Loppem

Maandag 7 juli zou weer een drukke dag worden. Reeds om 9u15 klinkt de sirene op de bases van JG 26. Een formatie Blenheims met escorte vliegt naar de bezette kust. Boven Calais worden de indringers onderschept, maar op 4000 meter hoogte, ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van De Panne, moet Feldwebel Erwin Deuse van het 4.Staffel na het eerste treffen zijn eerste operationele vlucht afbreken. Zijn collega's melden hem via de radio dat er een blauw-witte rooksliert in de staart van zijn E-7 (Wn.6480) hangt. Deuse zoekt hij tevergeefs zijn basis Moorsele, maar stort neer bij Loppem.

Locatie

Loppem
België
BE

Messerschmitt Bf 109 bij Antwerpen

Op 15 april vindt in de buurt van Antwerpen een luchtbotsing plaats tussen twee Bf 109 E-7 van de I./JG 52.

Zowel Fhr. Fried Barthels (Wn.6211) als Lt Erich Michno (Wn.5812) weten met hun valscherm de machines te verlaten. Barthels is echter zwaar gewond en zou de volgende dag overlijden.

Locatie

Antwerpen
België
BE

Messerschmitt Bf 109 bij Essen

Op 11 april vindt Uffz Kurt Fleischer bij Essen (Antwerpen) de dood. Hij sterft tijdens een testvlucht vanaf Vlissingen met de Bf 109 E-7 (Wn.4133) van de 3./JG 52.

Locatie

Essen
België
BE