Messerschmitt Bf 109

Bf 109 20720 bij Jamagne

Op 12 februari 1944 trok Gefreiter Josef Vogt zijn Messerschmitt Bf 109 G-6/U4 van de 11.Staffel van het Jagdgeschwader 26 Schlageter van de piste van Florennes. Deze oefenvlucht zou voor de onervaren Schlageter-piloot tevens de laatste worden. Kort na de start dook de machine, W.Nr. 20720 "Gelbe 1" naar omlaag. De volgende dagen werden de schamele resten van de inzittende geborgen en te Houx ter aarde besteld. Het wrak, dat in een krater van wel zes meter diep lag, bleef nog dagenlang smeulen.

Locatie

Jamagne
België
BE

Messerschmitt Bf 109 bij De Panne

Messerschmitt Bf 109 voor Nieuwpoort

Die dag vindt Ofw Werner Hübner met zijn Messerschmitt 'Weisse 6' (Wn.3819) de dood in het zeewater bij Nieuwpoort. Hoogstwaarschijnlijk was hij het slachtoffer van een tekort aan zuurstof. Als lid van het 4./JG 51 waren hem reeds 7 overwinningen toegewezen.

Locatie

Nieuwpoort
België
BE

Messerschmitt Bf 109 te Schellebelle

Op 3 oktober 1943 was het een Messerschmitt Bf 109 van de 11.Staffel van het JG 26 die in de problemen raakte. Gilbert De Bodt uit Schellebelle woonde aan de linkeroever van de Schelde en zag die zondag omstreeks 17u. de Duitse jager van over de andere kant van de rivier aankomen. De piloot zette de neus van zijn Messerschmitt in de wind en maakte een mooie buiklanding op het "Eerdeken". Ongelukkiglijk stond een knotwilg in de weg, waardoor de vleugelpunt afgerukt werd. Nadat de Duitsers aangekomen waren, gaven ze Gilbert de opdracht de machine naar de dichtsbijzijnde weg te trekken.

Locatie

Schellebelle
België
BE