Blenheim N6173 bij Neerwinden

De Duitse luchtafweer blijft erg actief. 59 Sqn kan er van meespreken. In de namiddag wordt de L9266 geraakt maar kan naar zijn basis terugkeren. P/O C. Hitch is hierbij in zijn been geraakt.

Later op de avond voert de eenheid nog een verkenning uit, deze keert loopt het slechter af. De N6173 wordt dodelijk geraakt en valt neer in de buurt van Neerwinden, op een locatie genoemd Kempinberg - mogelijks komt dit overeen met de huidige benaming Keibergstraat. De bemanning: P/O C. Chamberlain (piloot en Nieuw Zeelander) – Sgt G. Seldon (waarnemer) en AC1 F. Hands (boordschutter) worden officieel opgegeven als vermist en worden herinnerd op het Runnymede Memorial met als datum 14/05/1940. 

Oorspronkelijk was er te Neerwinden een graf met “Unknown British Airmen” - ze werden er door de Tiense Identificatiedienst te ruste gelegd. Later werd dit graf overgebracht naar het Hotton War Cemetery, Collective Grave V1.G.Z. Het zou dus best kunnen dat dit de bemanning van de N6173 is.

Datum: 
13/05/1940
Serienr. / Rompcode: 
Organisaties: 
Locatie
Keiberstraat
Neerwinden
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
Cynrik De Decker & Jean Louis Roba: Mei 1940 boven België, de luchtstrijd tijdens de achtiendaagse veldtocht. Uitgeverij De Krijger
Peter D. Cornwell: The Battle of France then & now. After the Battle
Commonwealth War Graves Commission
http://www.dereensteen.be/filter/Groote-oorlog/De-Atoma-schriften-van-Leonard-Reynaerts