Nachtjagdgeschwader 4 - 1.Staffel

Bf 110 bij Ellezelles

De Bf 110 van het 1./NJG 4 (Florennes) werd door een Mosquito van 239 Squadron (bemanning: F/O Viv Bridges en F/Sgt Don Webb) onderschept en stortte neer te Ellezelles. De piloot, Lt Heinrich Schulenburg en zijn 'Bordfunker' werden gewond. In de jaren '80 werden resten van dit toestel door Erwin Vanden Broecke geborgen. Delen van het toestel liggen tentoongesteld in de BAHAAT Collection, nu in het Museum For Freedom te Ramskapelle/Knokke. Opmerkelijk is het propellorblad met daarin de 20mm inslag van de Mosquito.

Locatie

Ellezelles
België
BE

Bf 110 720078 bij Naninne

Een bemanning van de Florennes-Gruppe, Hauptmann Ludwig Meister was na de nachtjacht op een Duitse basis geland en vertrok die voormiddag terug naar zijn thuisbasis Florennes toen hij omstreeks 10.20 uur in de buurt van Namen werd neergehaald door Amerikaanse jagers. Alle drie de inzittenden van de Messerschmitt « 3C+TJ » (WNr. 720078) raakten gewond : Ludwig Meister, zijn 24-jarige Bordfunker Fw Hans Forke, en de boordschutter, Fw Anton Werzinski. Het wrak brandde uit in Naninne, tussen het fort van Dave, niet ver van de weg naar Namen.

Locatie

Naninne
België
BE

Bf 110 bij Morialmé

Nabij Morialmé ging een Messerschmitt verloren, de Bf 110 G-4 (WNr.6272) van de I./NJG 4. De piloot was Hptm Alfred Haesler, Staffelkapitän van de 1./NJG 4. De boordschutter was Uffz Anton Werczinski en de radiotelegrafist heette Uffz Heinz.

Ook hun inzet die nacht werd verstoord door het gebruik van Window.  Alfred Haesler herinnerde zich in 1985 :

Locatie

Morialmé
België
BE