Jagdgeschwader 26 - 4.Staffel

Fw 190 Wnr 210955 te Vremde

Thuisbasis Fürstenau. Neergehaald door luchtafweer op weg naar de Brusselse vliegvelden. Ogfr Karl-Heinz Braunert kwam om het leven. 

Locatie

Vremde , Antwerpen
België
Antwerpen BE

Fw 190 Wnr 210126 te Wolvertem

Thuisbasis Fürstenau. Kwam tijdens de aanval op Brusselse vliegvelden in botsing met een ander toestel. Fw Karl-Heinz Hartmann moest springen en werd krijgsgevangen genomen. 

Locatie

Wolvertem
België
BE

FW 190 bij Vaulx-lez-Chimay

Uffz Raimund Rössner van de 4.Staffel stierf in een weide op het gehucht "Les Quartiers" te Vaulx-les-Chimay. Hij vloog die dag met de Blauwe 3 (Wnr.550574), ook hij werd door Thunderbolts neergehaald. Met zijn 4.Staffel was hij vanop Grimbergen vertrokken.  Waarschijnlijk werd hij neergehaald door Major Reynold Myers van de 355 Fighter Group. Rössner, een mijnwerker uit Sudeten, trad in 1939 in de Luftwaffe en maakte sinds 17 maart 1943 deel uit van de 4.Staffel.

Locatie

rue Les Quartiers
Vaulx-lez-Chimay
België
BE

Focke-Wulf 190 bij Vlamertinge

De Focke-Wulf 190 A-1 (Wn.10021) van Uffz Karl-Heinz Kern, een boekhouder uit Halle, moest tijdens de luchtstrijd een voltreffer in de motor verwerken. De BMW verloor olie en de 22-jaar oude piloot trachtte boven Ieper zijn machine in allerijl aan de grond te zetten. Bij Vlamertinge leek hem een geschikte landingsplaats, maar zijn rechtervleugel ramde tegen een betonnen telegraafpaal aan. De jager sloeg over kop en de piloot werd samen met zijn stuurstoel uit de cockpit geslingerd.

Locatie

Vlamertinge
België
BE

Bf 109 6480 bij Loppem

Maandag 7 juli zou weer een drukke dag worden. Reeds om 9u15 klinkt de sirene op de bases van JG 26. Een formatie Blenheims met escorte vliegt naar de bezette kust. Boven Calais worden de indringers onderschept, maar op 4000 meter hoogte, ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van De Panne, moet Feldwebel Erwin Deuse van het 4.Staffel na het eerste treffen zijn eerste operationele vlucht afbreken. Zijn collega's melden hem via de radio dat er een blauw-witte rooksliert in de staart van zijn E-7 (Wn.6480) hangt. Deuse zoekt hij tevergeefs zijn basis Moorsele, maar stort neer bij Loppem.

Locatie

Loppem
België
BE