Groupe de Chasse I/4

Curtiss H-75 bij Wuustwezel

De Curtiss N°99 stortte neer tussen Zundert en Wuustwezel. Sgt Lacroix, die omkwam, was hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer van Lt Müncheberg (JG 26).

Locatie

Wuustwezel-Zundert
België
BE

Curtiss H-75 bij Zoersel

GC I/4 arriveerde die ochtend op Maldegem arriveerde. Rond de middag steeg Commandant Hertaut met zijn GC I/4 om van hieruit een eerste missie te vliegen om een Franse kolonne langsheen de route Antwerpen-Breda te ontzetten. Ten zuidoosten van Antwerpen stoten zij er op de Messerschmitt 110s van de III./ZG 26 die er om 13u45 en 13u55 twee Curtiss claimen. Eén van de machines was de Curtiss H-75 N°172 van Cdt Hertaut zelf die in de Meerheide te Zoersel neerstortte. De piloot werd hierbij gedood.

Locatie

Meerheide
Zoersel
België
BE

Curtiss H-75 bij Brasschaat

De Franse luchtmacht lijkt vooral haar ingesloten troepen in Nederland te steunen. Lt Verry van het GC I/4 was die avond met zijn makkers opgestegen om een kolonne op de weg Antwerpen-Breda te ontzetten. Zijn Curtiss H-75 N°116 werd door een Bf 109 neergeschoten. Zijn belager was hoogstwaarschijnlijk Major von Berg van de III./JG 26. Om 17u45 schoot hij op een nog onbekende plaats een Curtiss neer. JG 26 opereerde immers die 10de mei boven Nederland. Het uur komt echter overeen met de crash van een Curtiss om 16u50 (Belgisch uur) nabij Brasschaat. Verry weet zijn N°116 te verlaten.

Locatie

Brasschaat
België
BE