85 Squadron

Havoc bij Hunsdon - Joseph Deneys

Onderluitenant-vlieger (Pilot Officer) Joseph Deneys (°1 augustus 1918 Roosbeek) had bij de landing motorpech. Hij trachtte te landen op één motor maar hij verloor hoogte tijdens de laatste bocht en stortte neer. Hij was piloot van een Douglas A-20 Havoc van 85 Squadron bij de basis Hunsdon (Groot-Brittannië). Hij was als dienstplichtige in 1938 opgenomen in het leger maar in maart 1940 stelde hij zich kandidaat als leerling-piloot.

Locatie

Hundson
Groot Brittannië
GB

Hurricane P2821 bij Diest

Tijdens een patrouille boven België geraakten Hurricanes slaags met Me 109s. Serial P2821 werd om 09:25 uur tijdens dit gevecht neergeschoten ten zuiden van Diest. De piloot, Sqn Ldr J.O.W. Oliver sprong op tijd uit zijn toestel en bleef ongedeerd. Vermoedelijk werd hij neergeschoten door Lt. Schmidt van 8/JG 3.

Tijdens hetzelfde gevecht werd de Hurricane P3448, rompcode AF-H en behorende to 607 Sqn eveneens beschadigd door piloten van 8./JG3. De piloot, Sqn Ldr L.E. Smith, kon zijn toestel echter veilig aan de grond zetten op zijn thuisbasis te Vitry-en-Artois.

Locatie

Diest , Vlaams Brabant
België
Vlaams Brabant BE