79 Squadron

Hawker Hurricane N2490 bij Frasnes-lez-Buissenal

Deze Hurricane werd tijdens een aanval op Ju 88s neergeschoten door escorterende Bf 110s. Het toestel kwam rons 19:45 uur neer in de buurt van Frasnes-lez-Buissenal. P/O John Wood was gewond maar kon toch uit zijn toestel springen. Wood zou op 08/07/1940 tijdens de slag om Engeland sneuvelen.

Locatie

Frasnes-lez-Buissenal , Hainaut
België
Hainaut BE

Hawker Hurricane L1716 bij Bierghes

Tijdens een aanval, rond 19:00 uur in de buurt van Bierghes,  op HE 111s van Stab II./LG 1 werd dit toestel beschadigd aan de hoofdligger. De piloot, P/O Donald Stones, geraakte nog tot op zijn thuisbasis te Norrent-Fontes. Piloot OK, toestel te repareren. Stones zou de oorlog overleven en zeven overwinningen behalen.

Locatie

Bierghes , Brabant Wallon
België
Brabant Wallon BE

Hawker Hurricane P2635 bij Ronse

Tijdens een aanval op een He 111 van 5./LG 1 werd deze Hurricane getroffen door één van de schutters van de bomberwerper. Het toestel stortte rond 19:00 uur neer ten westen van Ronse. P/O Llewellyn Appleton werd niet teruggevonden. Er waren ook rapporten dat het toestel neergekomen was in de buurt van Ninove. Na de oorlog werd deze mysterieuze verdwijning door de RAF onderzocht maar noch een exacte plaats noch de piloot werden gevonden.

Locatie

Ronse , Oost-Vlaanderen
België
Oost-Vlaanderen BE

Hawker Hurricane 79 Squadron bij Leuven

Deze Hurricane valt een Hs 126 aan in de buurt van Leuven. het toestel wordt echter geraakt aan de cockpit en de piloot moet terug naar zijn basis te Norrent-Fontes. Sgt. L. Pearce is ongedeerd.

Locatie

Leuven , Vlaams Brabant
België
Vlaams Brabant BE