74 Squadron

Spitfire P9379 voor Oostende

Tijdens de Slag om Engeland werd P/O Harold Gunn boven het Kanaal neergehaald. Zijn lichaam spoelde weken later, op 20 augustus, aan te Oostende en werd aldaar begraven.

Locatie

Oostende
België
BE

Spitfire R6962 voor Oostende

Tijdens de Slag om Engeland werd P/O Denis Smith neergehaald boven het Kanaal. Zich lichaam spoelde op 23 augustus aan te Oostende en werd aldaar begraven.

Locatie

Oostende
België
BE

Spitfire R6757 voor Oostende

Tijdens de Slag om Engeland wordt de Hurricane van P/O D.G. Cobden neergehaald. Zijn lichaam spoelde twaalf dagen later aan te Oostende en werd aldaar begraven.

Locatie

Oostende
België
BE

Spitfire X4668 te Adinkerke

Op 27 juni vindt boven St. Omer een luchtgevecht plaats tussen de Messerschmitts van het JG 26 en de Spitifres van het 19, 74, en 303 Sqdn. De Spits van het 74 Sqdn worden geleid door hun Squadron Leader John Colin Mungo Park. Hij vliegt op kop van zijn formatie, wanneer een groep Messerschmitts van het Jagdgeschwader 26 uit de wolken naar omlaag duikt. De Duitse jagers worden net op tijd opgemerkt, en Mungo Park schreeuwt door de microfoon : "O.K. I'll deal with this lot. You carry on" ("O.K. Ik hou me met deze bende bezig. Jullie vliegen verder.").

Locatie

Zwartenhoekstraat
Adinkerke
België
BE