6 Squadron

RE 8 A3214 bij Mesen

Tijdens de Slag om Mesen vlogen de RE 8'n van 6 Squadron een zgn. "contact patrol", waarbij laag vliegende toestellen luchtsteun verleenden aan de grondtroepen. De bemanningen stonden bloot aan grondvuur, en zo werd ten oosten van de Duitse linies de A3214 van de bemanning Sgt L. Gray en zijn waarnemer Morrice F. Halliday neergehaald. Gray, afkomstig uit Aberdeen, behaalde in 1912 een prijs met modelvliegtuigjes.

Locatie

Mesen
België
BE

RE 8 B782 bij Zonnebeke - overwinning van von Richthofen

BE 2g 7175

Lieutenant Eric Waters bestuurde een BE 2g voor een fotoverkenningsopdracht. Het toestel werd neergehaald - Waters kwam in de lucht om. Zijn waarnemer, Sergeant F. Slingsby kon de besturing overnemen en zette het toestel aan de grond op een locatie welke genoteerd werd als "SH28 H.17.c". Waters ligt begraven te Lijssenthoek.

BE 2g 7190 bij Voormezele

Tijdens een waarnemingsvlucht ten behoeve van de Britse artillerie, werd de BE 2g van 2nd Lt Harold Jameson en 2nd Lt Edgar Bisset neergehaald, waarschijnlijk door Vzfw Götz van Jasta 8 (basis Rumbeke). Jameson, actief als piloot van 10 augustus 1914 en drager van het Military Cross, kwam om in de crash. Hij ligt begraven  te Lijssenoek Military Cemetery, Poperinge. Zijn waarnemer Bisset was zwaar gewond aan het hoofd en zou twee dagen later bezwijken. Zijn graf vinden we te Mendinghem Military Cemetery, Poperinge.

Locatie

Voormezele
België
BE

BE 2c 4181 te Ieper

Een BE 2c van 6 Sqaudron wordt tijdens een luchtgevecht neergehaald en stortte neer in wat toen de Kruisstraat te Ieper heette (nu: Posthoornstraat). Beide inzittenden kwamen om het leven: Lt G.E.H. Fincham en 2nd Lt G. Price liggen begraven te Lijssenthoek Military Cemetery - Poperinge

Locatie

Posthoornstraat
Ieper
België
BE

BE 2c 1718 boven Polygoonbos

2nd Lt Terence D. O'Brien raakte zwaar gewond terwijl hij met zijn BE 2c boven het Polygoonbos een fotoverkenning uitvoerde. Zijn piloot, 2nd Lt H.B.R. Grey-Edwards, slaagde er in terug te keren, maar O'Brien zou uiteindelijk, vijf maanden later, op 3 maart 1916 bezwijken. Hij ligt begraven op Lijssenthoek.

Locatie

Zonnebeke
België
BE

FE 2a boven Rollegem-Kapelle

2nd Lieutenant Claude Kelway-Bamber's FE 2a werd door Duitse toestellen neergehaald boven Rollegem-Kapelle. Zijn waarnemer, 2nd Lieutenant J.E.P. Howey werd gewond krijgsgevangen genomen, maar de piloot kwam om en ligt te Harelbeke begraven

Locatie

Rollegem-Kapelle
België
BE

FE 2a 4227

Over wat er met deze FE 2a gebeurd is, is weinig bekend. De bemanning was bezig met een waarnemingsopdracht voor de artillerie. De piloot, Captain William Adamson kwam om het leven. Zijn waarnemer Lieutenant E.C. Braddyll, afkomstig uit India,  bezweek aan zijn verwondingen.  Beiden liggen begraven op het Harlebeke New British Cemetery.

Brugge Velodroom - vliegveld