3/II/1

Fairey Fox O-46 bij Herent

De II Groep 'Hulsteblad' vliegt van Hemiksem naar het hulpvliegveld Grimbergen. Tijdens deze vlucht verliest Capt. Paul Willemaers het bewustzijn. Hij komt terug bij bewustzijn en kan zijn toestel aan de grond zetten in de buurt van Herent. Hij besluit, na een inspectie, om terug op te stijgen. Het veld is echter te kort en hij raakt een betonnen obstakel. Het toestel is verloren, Willemaers brengt het er levend van af. Hij zou later per moto zijn eenheid vervoegen.

Locatie

Herent , Vlaams Brabant
België
Vlaams Brabant BE

Ansaldo A 300 O-66 te Goetsenhoven - Paul Mathen

1ste sergeant-vlieger Paul Mathen en korporaal-vlieger (kandidaat reserveonderluitenant) Jean Courtoy, beiden van het 3de Smaldeel van II/1 'Hulstblad' vielen met hun Ansaldo A300 O-66 op het vliegplein van Goetsenhoven. Piloot Tiquet, die de dag voordien met dat vliegtuig de lucht was ingegaan, had gemeld dat het toestel de neiging vertoonde om naar links weg te glijden. Bij controle was echter geen tekortkoming vastgesteld.

Locatie

3300 Goetsenhoven
België
BE

Ansaldo A 300 O-6 te Beverlo - Marcel Colman

Sergeant-vlieger Marcel Colman, piloot bij het 3de Smaldeel van II/1 'Hulstblad' uit Goetsenhoven, verongelukte te Beverlo met de Ansaldo A 300 O-6. De oorzaak was een tolvlucht na een vlakke, schuivende bocht.

Locatie

3581 Beverlo
België
BE