3de Luchtvaartregiment

Fairey Fox O-77 te Grand-Manil

Over deze crash publiceerde de Standaard: "In den nacht van Donderdag op Vrijdag vloog een groot jachtvliegtuig boven Gembloers. Plots deed zich een motordefekt voor. Het toestel daalde snel en de piloot die, naar kan worden afgeleid uit den stand der apparaten het vliegveld van Nijvel probeerde te bereiken, slaagde er niet in de machine zwevend te houden. Het toestel stortte naar beneden en kwam terecht in een beetenveld tusschen de hoeve van Penteville, het bosch van Godeau en de spoorlijn van Gembloers naar Tamines.

Locatie

rue Bois Godeaux
Grand-Manil
België
BE

Fairey Fox O-157 te Jezus-Eik

Tijdens een oefen-luchtgevecht botsten twee Foxes boven Tervuren tegen elkaar. Beide piloten konden springen. Hun valschermen bleven hangen in de oude bomen, en adjudant Michel de Pret de Roose de Calesberg en adjudant Louis Crooy moesten uit hun benarde posities bevrijd worden. Beide toestellen stortten op enkele tientallen meter van elkaar op het domein van graaf Marnix. Crooy wist op eigen kracht uit de boom te kruipen, maar verloor kort daarop het bewustzijn.

Locatie

Kasteel de Marnix
Jezus-Eik
België
BE

Fairey Fox O-106 te Jezus-Eik

Tijdens een oefen-luchtgevecht botsten twee Foxes boven Tervuren tegen elkaar. Beide piloten konden springen. Hun valschermen bleven hangen in de oude bomen, en adjudant Michel de Pret de Roose de Calesberg en adjudant Louis Crooy moesten uit hun benarde posities bevrijd worden. Beide toestellen stortten op enkele tientallen meter van elkaar op het domein van graaf Marnix.

Locatie

Kasteel de Marnix
Jezus-Eik
België
BE