226 Squadron

Battle P2353 bij Brussel

226 Sqn kreeg de opdracht om een wegenknooppunt aan te vallen in Boeimeer, Breda. Serial P2353 werd echter ten zuidwesten van Wuustwezel geraakt door afweergeschut. De schade was dusdanig dat de piloot rond de middag  een noodlanding moest maken in de buurt van Brussel. De bemanning bestond uit P/O M.W. Waddington (piloot) die licht gewond werd - Sgt G. Stephenson (waarnemer) - LAC J. Hope (boordschutter). Vermoedelijk probeerde de Belgische Militaire Luchtvaart dit toestel in dienst te nemen, maar slaagde daar niet in.

Locatie

Brussel , Brussels
België
Brussels BE

Boston AL750 te Middelkerke

Op 22 september, om 10u50, stijgen zes Bostons van het 226 Sqdn op voor een raid op lage hoogte op doelen in Frankrijk. De formatie wordt vervolledigd door nog eens telkens zes bommenwerpers van het 107 en 88 Sqdn. Hptm Klaus Mietusch van het 7./JG 26 weet zijn 23ste Luftsieg te behalen op de Boston met de rompcode MQ-Z (serienummer AL750), die om 13u15 één kilometer ten ZZO van de kerktoren van Middelkerke neerstort, langsheen de Steenweg naar Nieuwpoort.

Locatie

Abdisweg
Middelkerke
België
BE

Boston Z2249 bij Snaaskerke

Boston-aanval op Slykens

Vanop de basis Swanton Morley starten op 27 april 1942 zes Bostons van het 226 Sqdn. De bemanningen hadden tijdens de briefing te horen gekregen dat zij doel ZB871, de Slykens krachtcentrale bij Oostende, zouden bombarderen. De zes Bostons scheren rond twee uur enkele meters boven de golven om de Duitse Freya-radars te ontwijken. Het plan bestaat erin om net bij het kruisen van de kust de stuurknuppel naar de buik te trekken en naar zeshonderd meter te stijgen.

Locatie

Snaaskerke
België
BE