22 Squadron

Bristol F2b A7205 bij Hollebeke

Oblt R. Berthold (Jasta 18) claimde boven Zillebeke een "Sopwith". Waarschijnlijk betrof het hier de F2b A7205 van de bemanning 2nd Lt E.A. Bell/2nd Lt Roger E. Nowell die bij Hollebeke brandend naar omlaag ging. Beiden kwamen om. Het graf van Bell vonden we op Kemmel Chateau Cemetery, het graf van Nowel is onbekend, en zijn naam wordt vermeld op het Arras Memorial.

Locatie

Hollebeke
België
BE

Bristol F2b A7201 bij Staden

Lt H-G von Osten (Jasta 11) dwong een Bristol tot noodlanden bij Staden. Beide inzittenden, 2nd Lt R.S. Phelan en Lt J.L. Macfarlane,  werden gewond gevangen genomen. Deze laatste heette eigenlik E.E. White, maar diende waarschijnlijk onder een schuilnaam. Volgens onderzoeker Henshaw bezweek hij meer dan een maand later (26 september) aan zijn verwondingen, maar op zijn grafsteen te Harelbeke staat de dag van het luchtgevecht vermeld als sterfdatum.

Locatie

Staden
België
BE

Bristol F2b A7226 bij Roeselare

In de omgeving Roeselare-Ardooie werd de Bristol van Captain H. Patch/Pte R. Spensley neergehaald - waarschijnlijk door Ltn H. Klein van Jasta 10, of Vzfw Wildermann van Jasta 3. Patch stierf de dag nadien en ligt begraven te Harelbeke, zijn waarnemer werd gevangen genomen.

Locatie

Roeselare
België
BE