Spad 7

Spad 7

Spad 7 B3571 bij Westrozebeke

Spad 7 B3618 bij Passendale

De Zuid-Afrikaanse Lieutenant Graham werd met zijn Spad 7 uitgestuurd om een "Special Mission" uit te voeren - de aard van de opdracht kon nog niet achterhaald worden. Hij stortte neer, mogelijks langsheen de weg tussen Ieper en Menen en ligt begraven op Tyne Cot.

Locatie

Passendale
België
BE

Spad 7 bij Dadizele

Om 8 uur werden boven Komen SPAD7’s van 19 RFC Squadron gesignaleerd.  Jasta 6 trok tegen hen op en ontmoette de Britten ter hoogte van het Polygoonbos. Op de grond waren zware gevechten aan de gang voor de inname van deze strategische plaats. Waarschijnlijk kwamen de SPADs vuursteun geven aan hun infanterie.

Locatie

Dadizele
België
BE

Spad 7 bij Roeselare

Leutnant Dostler plaatste zijn 23ste overwinning op de lijst. Tegen 15 uur aan haalde hij tussen Roeselare en Menen de Spad 7 – B3507 van 19 Squadron uit de lucht. 2nd Lieutenant S.T. Nichols sneuvelde onder de kogels van de aanvoerder van Jasta 6. Nichols rust te Harelbeke.

Locatie

Roeselare
België
BE

Spad 7 bij Oudekapelle

1ste sergeant-vlieger Léon André Robert Ciselet (°23 mei 1892 - Antwerpen) vloog 55 opdrachten maar werd uiteindelijk zelf in de val gelokt door de Leutnant Erwin Böhme van Jasta 2, die vanuit de wolken naar hem dook en het Belgische vliegtuig doorzeefde. Ciselet stortte neer tussen Oudekapelle en Kaaskerke – hij had twee kogels in het hoofd en één in de borst. Ciselet was één van de laatste slachtoffers van de illustere aas Böhme. Een week nadien haalde hij nog zijn 24ste overwinning om vervolgens zelf neergehaald te worden.

Locatie

8600 Oudekapelle
België
BE