Sopwith Triplane

Sopwith Triplane N5435 bij Rekem

Sopwith Triplane bij Poezelhoek

Het waren Leutnant Küppers en Vizefeldwebel Krebs die voor Jasta 6 de eerste overwinningen behaalden sinds hun aankomst te Bissegem-Wevelgem.  Vizefeldwebel Krebs was in 1896 te Cottbus geboren, vervoegde de 6 in mei 1917 te Aulnoy en had al drie zeges.

Omstreeks 19.30 uur geraakten zeven Albatros D III’s boven Zonnebeke-Dadizele in een luchtgevecht verwikkeld met Britse Royal Aircraft Factory  SE5’s van 56 Squadron en Sopwith driedekkers van het 10 RNAS Squadron.

Locatie

Poezelhoek
Beselare
België
BE

Sopwith Triplane N6303 bij Zonnebeke

Die dag werd de Sopwith Triplane N6303 neergehaald. Volgens de literatuur (Henshaw) was de piloot van dit toestel Lieutenant A.B. Holcroft, en werd hij krijgsgevangen genomen. De foto van het wrak, waarop het serienummer duidelijk te lezen is, doet vermoeden dat in dat geval de piloot wel erg veel geluk moet gehad hebben. Het is dus ook mogelijk dat de piloot niet Holcroft, maar Lt Robert G. Saunders was. Hij vloog in hetzelfde squadron en werd tijdens hetzelfde gevecht neergehaald. Saunders' lichaam werd na de oorlog niet meer teruggevonden - zijn naam is op het Arras Memorial vermeld.

Locatie

Zonnebeke
België
BE