Rumpler

Rumpler bij Brielen

Op Bedford House Cemetery ligt een Duitse waarnemer, Leutnant der Reserve Walter Rode van de Fliegerabteilung 3, neergeschoten in een Rumpler (of Albatros C ?) op 20 augustus 1917 door de Australiër Gordon Taylor van 66 Squadron, die met een Sopwith Pup vloog. Het toestel stortte neer bij Brielen (Ieper), het was Taylors vierde overwinning. Wie Rodes piloot was, lijkt moeilijke te achterhalen. Unteroffizier Martin Ewald, piloot van dezelfde eenheid, stierf die dag bij Poperinge.

Locatie

Brielen
Ieper
België
BE

Rumpler bij Elverdinge

Op 31 augustus 1917 landde bij Elverdinge, achter de geallieerde linies, een Duitse Rumpler. De twee inzittenden, piloot J.M. Schleiffer en zijn waarnemer kapitein Zorer, werden krijgsgevangen genomen. Het wrak werd door de Britten bestudeerd.

Locatie

Elverdinge
België
BE

Rumpler bij Wulpen

De Canadees Charles Hickey van 204 Squadron onderschepte op 21 april 1918 (de dag dat Manfred von Richthofen boven Frankrijk stierf) met zijn Camel B6350 boven Wulpen een Rumpler van Kasta 23. De Duitse bemanning slaagde er in een noodlanding uit te voeren bij de Hoeve Ollevier. Hickey, die hiermee zijn vijfde overwinning behaald had en zich een "aas" mocht noemen, streek vlakbij neer.

Locatie

Conterdijk
Veurne
België
BE
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon