Nieuport 17

Nieuport 17 B1672 bij Westrozebeke

2nd Lt Eric D. Tyzak werd die dag om 15.25u. neergehaald boven Westrozebeke door Oberleutnant Bruno Loerzer van Jasta 26. De piloot was afkomstig van Sheffield en werkte voor de oorlog als metallurgist. Hij ligt nu begraven op de Commonwealth begraafplaats van Pont-du-Hem (Frankrijk) - mogelijks werd zijn lichaam na de oorlog naar hier overgebracht. 

Locatie

Westrozebeke
België
BE

Nieuport 17 bij Beselare

Het was waarschijnlijk Hauptmann von Hunerbein van Jasta 8 die de Nieuport 17 van Lieutenant R.J. Bevington neerhaalde. Die kon zijn toestel nog aan de grond zetten - de linkervleugel scheurde haast helemaal af - en hij werd bij Beselare krijgsgevangen genomen.

Locatie

Beselare
België
BE

Nieuport 17 B1506 bij Ieper

Nieuport 17 A6611 bij Houthulst - overwinning von Richthofen

Nieuport 17 A6622 bij Bikschote

Het was waarschijnlijk Vzfw Glasmachter (Jasta 8) die ten zuiden van Bikschote de Nieuport 17 van Captain James M. Shepherd neerhaalde. Voor dit squadron was het het eerste verlies met de eenzitter Nieuport Scout.

Locatie

Bikschote
België
BE

Nieuport 17 A6679 boven Polygoonbos

Nieuport 17 bij de Koelenberg

Leutnant Adam Van Jasta 6 kreeg het boven Geluwe aan de stok met die van het 1 RFC Squadron. Het lukte 2nd Lieutenant C. Pickstone in zijn Nieuport 17 – B1582 niet Adam van achter hem kwijt te raken. Om 19.50 uur kwakte de ongelukkige met zijn Nieuport bij de Koelenberg  tegen de grond. Pickstone sneuvelde ter plaatse.

Locatie

Ieperstraat
Geluwe
België
BE

Nieuport 17 bij Hollebeke

Leutnant Deilmann schoot een Nieuport 17 neer, de B1658. Die sloeg in bij Hollebeke waarbij piloot 2nd Lieutenant J.W. Fleming sneuvelde.

Leutnant Deilmann was, sedert september 1916, een van de originele Jasta 6’sers. Hij droeg reeds het E.K. I en II en had ook al drie officiële en één onofficiële overwinning geboekt.

Locatie

Hollebeke
België
BE