Messerschmitt Bf 110 F-4

Bf 110 te Stevoort

De I.Gruppe, gestationeerd te Venlo, verloor een toestel boven België; te Stevoort, bij Hasselt, werd de Bf 110 F-4 (Wn.4648) het slachtoffer van Brits afweervuur. De bemanning kon springen maar de jager ging verloren.

Locatie

Stevoort
Hasselt
België
BE

Bf 110 (Wn.4448) neergeschoten

De bemanning Uffz Heinz Roscher/Uffz von Bergen was die nacht in een gevecht verwikkeld met een Wellington. Hun Bf 110 F-4 (Wn.4448) werd geraakt door het afweervuur van de staartschutter; de linkermotor werd in brand geschoten en de bemanning moest met de parachute uitstappen. De piloot werd hierbij gekwetst en van verdere vliegdienst afgeschreven. Zijn 'Bordfunker' zou later met Lt. Hager vliegen.

Messerschmitt Bf 110 bij Tongeren

De eerste dodelijke slachtoffers in het oorloggebeuren van 1943 boven ons grondgebied waren een Duitse nachtjachtbemanning, Oblt Ludwig Wolff en zijn Bordfunker, Fw Ernst Kurz van het 6.Staffel. Na technische problemen aan boord van hun Bf 110 F-4 'G9+DP' stortten zij om 20u.55 na een oefenvlucht in vlammen neer op drie kilometer ten westen van Tongeren. De bemanning, die reeds één overwinning op haar actief had (1 augustus 1942), werd te Brustem begraven.

Locatie

Tongeren
België
BE

Messerschmitt Bf 110 bij Werm

Messerschmitt Bf 110 F-4 Wnr.4645 te Bever

De prospectie

BAHA-lid Marc Thienpont vernam via buurtbewoners dat in de gemeente Bever, gehucht Akrenbos, tijdens de Tweede Wereldoorlog ’s nachts een Duits vliegtuig neergestort was. Een detectie en een eerste prospectie ter plaatse in de maand februari bevestigden deze veronderstelling.

Locatie

Akrenbos
Bever
België
BE