Junkers Ju 87 B-1

Junkers Ju 87 bij Brussel

Op 12 oktober is de Ju 87 B-1 (Wn.5283) E.St./St.G.1 het slachtoffer van motorpech en moet de bemanning de Stuka bij Brussel aan de grond zetten. Hun Junkers Ju 87 is haast volledig (95 %) vernield, maar het tweetal komt er levend uit.

Locatie

Brussel
België
BE

Junkers Ju 87 bij Asse

Op 5 september maakt een ongeluk een einde aan het leven van Fw Rudolf Deckert. De leerling-Stukapiloot wordt op slag gedood bij Asse. Zijn radiotelegrafist, Gefr Wilhelm Monka, zal de volgende dag aan zijn verwondingen bezwijken.

Locatie

Asse
België
BE

Junkers Ju 87 bij Gent

Op 30 augustus wordt een Ju 87 B-1 (Wn.204) E.St./St.G.1 met motorpech voor 70 % in de vernieling gevlogen. De bemanning komt er bij Gent zonder kleerscheuren vanaf.

Locatie

Gent
België
BE

Junkers Ju 87 te Koersel

Op 19 augustus voert een Ju 87 B-1 (Wn.5120) E.St./St.G.1 met motorpech een kraaklanding uit bij Beringen-Koersel. De bemanning blijft hier ongedeerd, de machine is voor 80 % vernield.

Locatie

Koersel
België
BE

Junkers Ju 87 te Schaffen

Op 1 augustus zet Uffz Glaab zijn Ju 87 B-1 (Wn.5381) E.St./St.G.1 nogal hardhandig op de Schaffense piste. De Stuka is voor 80 % vernield, de piloot is samen met zijn radiotelegrafist Gefr. Josef Jaschke gewond.

Locatie

Schaffen
België
BE

Junkers Ju 87 bij As

Bij het Limburgse As vallen aan boord van de Wn.5095 twee doden : Uffz Johann Wanner en zijn radiotelegrafist Ogefr Gerhard Koppetsch.

Locatie

As
België
BE

Junkers Ju 87 bij Hasselt

Het Ergänzungsstaffel van het StukaGeschwader 1 (E.St./St.G.1)

Het StukaGeschwader 1 vertrok tijdens de Slag om Engeland vanop bases in Bretagne en Pas-de-Calais. Haar scholingseenheid, die in België beperkt was tot één Staffel, was gevestigd te Schaffen. Ook werd de piste van Koksijde gebruikt, om alzo bij wijze van oefening, Britse schepen aan te vallen die zich te dicht bij de Frans-Belgische kust waagden. Na deze periode veloor het E.St./St.G. 1 nog enkele van haar bemanningen en/of Stuka's.

Locatie

Hasselt
België
BE