Henschel HS 126

Henschel Hs 126 te Denderhoutem ?

Die dag zou er in de Eigenstraat te Denderhoutem een Duits toestel zijn neergestort, rechtover houtzagerij De Gendt. Mogelijks betrof het hier de Henschel Hs 126, een verkenner die er op uit  was gestuurd om de Leie te verkennen. Het toestel werd bij Aalst onderschept door Hurricanes van 213 Squadron - een overwinning die gedeeld werd door P/O Atkinson, P/O Siozer en Sergeant Butterfield. Feldwebel H. Carl en zijn waarnemer Unteroffizier G. Meermann raakten hierbij gewond.

Locatie

Eigenstraat
Denderhoutem
België
BE

Henschel Hs 126 bij Piétrain

Tijdens een observatievlucht om 05:30 uur ten noorden van Pervez werd dit toestel aangevallen door Lt. de Chezelles, S/Lt. Bevillard, Sgt. Keprt and Cpl. Slouf van GC III/3. De waarnemer, Oblt. Hans Staudenraus, werd tijdens een ontwijkingsmanoeuvre, uit het vliegtuig gegooid en en kwam om. Zijn lichaam werd gevonden op een boerderij te Bolinne.

Locatie

Piétrain , Brabant Wallon
België
Brabant Wallon BE

Henschel Hs 126 bij Turnhout

Tijdens een verkenningsopdracht werd dit toestel getroffen door Belgisch luchtafweergeschut. De oliepomp was beschadigd en de piloot moest om 11:45 uur zijn toestel aan de grond zetten 10 km ten zuiden van Turnhout. Uffz. F. Schellack en Uffz. W. Merzenich werden gevangengenomen.

Locatie

Turnhout , Antwerpen
België
Antwerpen BE