Gotha

Gotha bij Oostduinkerke

Bij een nachtelijke raid op geallieerde stellingen stortte bij Oostduinkerke de Gotha 1064 van Kagohl  III neer. Piloot Leutnant Alfred Herzberg en zijn waarnemer, Leutnant Franz Rahning, kwamen om het leven. Herzberg ligt nog steeds begraven op Koksijde. De boordschutter Vizefeldwebel Wilhelm Wienecke werd krijgsgevangen genomen. 

Het wrak werd door de Britten nauwgezet geïnspecteerd - hierbij enkele opnamen van de wrakstukken.

Locatie

Oostduinkerke
België
BE

Gotha te Stalhille

Een hele bemanning van de 15.Staffel kwam die dag om het leven bij Stalhille : Leutnant Dietrich von Günther (waarnemer), samen met de Unteroffizieren Wilhelm Priggen en Hans Zeiger. Enkel Priggen werd naar de Westerbegraafplaats gebracht.

Locatie

Stalhille
België
BE

Gotha te Kwatrecht

Bij Kwatrecht kwamen twee piloten van de 17.Staffel om het leven : de Leutnanten Adolph Adolph en Erwin Kollberg.

Locatie

Kwatrecht
België
BE

Gotha te Gontrode

Leutnant Paul Berthold (waarnemer) en Unteroffizier Kurt Peuckert (piloot), beiden van de 17.Staffel, stierven op Gontrode. Leutnant Hertel raakte zwaar gewond.

Locatie

Gontrode
België
BE

Gotha te Luchteren

Te Luchteren kwam op 31 juli Offizierstellvertreter Gustav Schebesta van de 14.Staffel om – mogelijks werden de Gotha’s eveneens die nacht van 30/31 juli ingezet tegen de Franse havenstad. Het toestel stortte neer op een woning.

Locatie

Luchteren
België
BE

Gotha bij Sint-Martens-Latem

In de nacht werden de inwoners om 1u. 45 gewekt door een formidabele ontploffing. Deze was veroorzaakt door een Duits vliegtuig, geladen met bommen, dat neergestort was te Sint-Martens-Latem.

Twee dagen later stierf Unteroffizier Kersten Eeg, een lid van de 18.Staffel, hij vond op de Westerbegraafplaats een voorlopig laatste rustplaats. Mogelijks was hij betrokken in de crash enkele dagen ervoor te Sint-Martens-Latem.

Locatie

Sint-Martens-Latem
België
BE

Gotha bij Mariakerke

Te Mariakerke kwam Leutnant Fritz Rossow om het leven, een piloot van de 13.Staffel. Hij werd vijf dagen later op het ereperk van de Westerbegraafplaats bijgezet.

Locatie

Mariakerke
België
BE

Gotha bij Izegem

Bij Izegem ging een Gotha van de 14.Staffel verloren, na een raid op Dieppe. De hele bemanning kwam om : Leutnant Paul Perseke, de waarnemer en gezagvoerder, en de Unteroffizieren Hermann Brodesser en Kurt Matting.

Locatie

Izegem
België
BE

Gotha bij Latem

Door een motordefect was een Duits vliegtuig, hoogstwaarschijnlijk een Gotha, bestuurd door Leutnant Flotto, verplicht een noodlanding uit te voeren in het veld dichtbij de gemeenteschool van Latem, om 1 uur ‘s nachts. Het toestel had twee bommen van 165 kilo en vijf van 55 kilo elk aan boord.

Locatie

Latem
België
BE

Gotha bij Landegem

Waarnemer Leutnant Freiherr Joachim von Schlieben stierf bij Landegem, net als zijn piloot, Vizefeldwebel August Fels – een bemanning van de 14.Staffel.

Locatie

Landegem
België
BE

Pagina's