Dornier do 17 P

Do 17 te Tintigny

Deze tweemotorige verkenner vertrok vanop Neuhausen (Stuttgart) voor een fotoverkenning boven Frankrijk. Omstreeks 12.20 u. werd de Dornier onderschept door Franse Curtiss. Ze raakten uit koers en verloren mogelijk de weg - de bewoners van Tintigny zagen hoe het vliegtuig enkele keren rondcirkelde, terwijl Belgische militairen hun geweren leegschoten. De Duitsers voerden een noodlanding uit op het gehucht Mesnil-Breuvanne.

Locatie

Mesnil-Breuvanne
Tintigny
België
BE

Dornier Do 17 P boven Namen 4.(F)/14

Dit toestel wordt om 13:30 uur neergeschoten tijdens een verkenning boven Namen. De bemanning kan op tijd uit het toestel springen en komt terecht op grondgebied dat in Duitse handen is. Het toestel is verloren.

Vermoedelijk is het toestel neergeschoten door P/O Frank Carey van 3 Squadron. Carey werd een ace met 25 overwinningen en overleefde de oorlog.

Locatie

Namur , Namur
België
Namur BE

Dornier Do 17 P te Vielsalm

Tijdens een verkenningsvlucht in de buurt van Reims wordt dit toestel in de bij Givet aangevallen door toestellen van GC II/2. Piloten betrokken bij deze aanval waren: Capt. Labit, Capt. Alexandre, S/Lt. Aquilina, Adj. Bernavon, Sgt. Fortin en Sgt. Desrumeaux. Het toestel maakt om 05:50 een noodlanding te Vielsalm. De bemanning blijft ongedeerd.

Locatie

Vielsalm , Luxembourg
België
Luxembourg BE

Dornier Do 17 P boven Namen 3.(F)/11

Dit toestel werd om 10:15 uur tijdens een verkenning in de buurt van Namen zwaar beschadigd door, vermoedelijk, Bloch 152's van GC 1/1.  Het toestel kon naar zijn basis terugkeren maar was rijp voor schroot. Lt. Kempfen geraakte tijdens het gevecht gewond.

Locatie

Namen , Namur
België
Namur BE