de Havilland DH 60 Gipsy Moth

Gipsy Moth OO-AMO te Zuidzande

Over de crash met de Gipsy Moth OO-AMO berichtte de Standaard: "De vliegdienst te Oostende werd Donderdag in den avond verwittigd dat te Zuydzande, dichtbij Kadzand, een Antwerpsch vliegtuig gevallen was.

Bij nadere inlichtingen bleek dat het privaatvliegtuig OO-AMO was, toebehoorende aan M. Janssens, uit Antwerpen. Hij had deze laatste stad verlaten met een passagier aan boord. De noodlanding zou gebeurd zijn ten gevolge van de mist. De loods, die tevens eigenaar is, en passagier zouden erg gewond zijn en het toestel erg toegetakeld."

Locatie

Zuidzande
Nederland
NL

DH 60 Moth OO-ARG naar Noord-Afrika

Op 10 juni 1933 vertrokken twee duo's, elk met hun eigen sportvliegtuigje, een DH 60 Gipsy Moth, vanuit Brussel naar Noord-Afrika. De bemanningen waren Maurice de Limelette en graaf Jacques d'Ursel, en Gaston Roelandts en graaf Arnold de Looz Corswarem. Via Spanje kwamen ze in Marokko terecht, waar ze ondermeer de steden Fez en Marrakech aandeden. Beide toestellen en bemanningen keerden heelhuids terug van hun Afrikaanse avontuur, waarvoor ze zo'n 7000 km aflegden.