Caudron G 3

Caudron G-3 - Botsing te As

Terwijl korporaal Mathy met zijn Caudron G 3 naar de hangar taxiede, vloog korporaal Pierson met zijn MS 35 (registratie M-3) er tegenaan. Beide toestellen waren totaal vernield. Pirson kwam er ongedeerd uit, maar Mathy was zwaar gewond. In het militair hospitaal van Luik zou zijn linkerbeen geamputeerd worden.

Locatie

As
België
BE

Caudron G 3 N°3 te Lanklaar

Korporaal E.P. Mertens sloeg met zijn toestel bij Lanklaar te pletter. Hij werd zwaar gewond uit het wrak gehaald - naar verluidt verloor hij een oog en had hij een gebroken neus.

Locatie

Lanklaar
België
BE

Caudron G 3 (?) te As - luitenant de 't Serclaes

Door motorpech moest luitenant de 't Serclaes noodlanden op As. Dit verliep niet zoals verwacht, en de twee inzittenden werden gewond uit het vliegtuig gehaald en naar het militair hospitaal van Luik overgebracht. De datum van dit incident is niet precies bekend, maar het moet omstreeks 3 september 1920 gebeurd zijn.

Locatie

As
België
BE

Caudron G-III in Bevere

Op 10 december 1925 stortte Korporaal Leopold “Bob” Buysse van de 35ste promotie leerling-piloten neer op een besneeuwde akker in Bevere. Het toestel, een Caudron G-III met het nummer C 51 behoorde tot de Militaire Vliegschool van Wevelgem en was onherstelbaar beschadigd. Het werd dan ook op 27 januari 1926 afgeschreven.

In verband met dat ongeval geeft de reporter van het weekblad “De Scheldeklokke” in het Nr 11 van 13 december 1925 het volgende relaas:

Locatie

Bevere
België
BE

Caudron G 3 te Kortrijk - Hubert Busch en René Alberty

Gedurende een oefenvlucht boven Kortrijk kwamen twee Caudron G-III tijdens een gewaagd manoeuvre van twee leerling-piloten van de 45ste promotie met elkaar in aanraking. Korporaal leerling-piloot Hubert Busch (°Verviers) die met de C-41 vloog, probeerde met de bovenste vleugel van zijn kist de wielen van de C-54 van korporaal leerling-piloot René Alberty (°22 maart 1905 - Aarlen) aan het draaien te brengen. De stunt mislukte en het vliegtuig van Busch sloeg met zijn schroef de benzinetank van het toestel van Alberty stuk.

Locatie

8500 Kortrijk
België
BE

Caudron G 3 bij As - Paul Huys

Caudron G 3 C-28 van de Vliegschool te As

Op 9 mei 1922 om 19u.20 stortte de Caudron G-III C-28 van leerling-piloot luitenant Paul Huys (°10 april 1897 - Oostende) neer op het vliegveld van As. De piloot in spe, die daarbij dodelijk gekwetst werd, maakte deel uit van de 11de promotie officieren en was verbonden aan de Vliegschool te As (1ste Smaldeel / VIde Groep). Hij stierf ’s anderendaags in het militair hospitaal van Luik. Zijn stoffelijk overschot rust op de oude begraafplaats van Oostende.

Locatie

3665 As
België
BE

Caudron G 3 te As - Armand Frère

Korporaal en leerling-piloot Armand Frère (°21 november 1902 - Pont-de-Loup) van de 5de promotie stortte om 18u.48 met de Caudron G 3 'Z' van de vliegschool neer op het vliegveld van As. De zwaargewonde Frère stierf de dag nadien in het militair hospitaal te Luik.

Locatie

3665 As
België
BE

Caudron G3 (?) Evere Jean Dusch en Michel Coenen

Tijdens de transfer van de lesvliegtuigen van Juvisy naar het vliegveld van Evere verongelukten korporaal Jean Dusch (°7 mei 1898 Luik) en korporaal Michel Coenen (°11 augustus 1897 Antwerpen) bij het landen op het Brusselse vliegveld. Er kon niet worden achterhaald met welke tweezitter beide leerling-piloten crashten, maar waarschijnlijk was het een Caudron G 3. Dush ligt begraven op de Stedelijke Begraafplaats van Brussel, Coenens graf vinden we op het Schoonselhof.

Locatie

1140 Evere
België
BE