Avro 504 N

Avro 504 N X-14 te Marke

Sergeant Maurice Peeters  moest een noodlanding uitvoeren te Marke. Het toestel raakte hierbij zwaar beschadigd, de piloot bleef ongedeerd.

Locatie

Marke
België
BE

Avro 504 N te Wevelgem

Adjudant Louis De Koninck, die instructeur was voor leerling-piloot sergeant Robert Dizelle, kreeg te kampen met motorpech en moest zijn Avro in allerijl aan de grond zetten. De tweedekker schoof in een gracht en sloeg overkop. Beide inzittenden bleven ongedeerd.

Locatie

Wevelgem
België
BE

Avro 504 X-2 te Wevelgem

Onderluitenant Hubertus, met achterin Adjudant Pierre "Toto" Ricard, scheerde met zijn Avro 504 zo laag over de grond dat hij een zeventigjarige vrouw, Leonie Verbeke, die in een chicorei op haar knieën aan het werk was, raakte. De moeder van tien kinderen was op slag dood, het toestel crashte verderop in neusstand.

Het parket onderzocht de zaak, en beide vliegers werden aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag. De Krijgsraad veroordeelde hen tot acht dagen voorwaardelijke gevangenisstraf en een schadeloosstelling van 22 913 BEF.

Locatie

Wevelgem
België
BE

Avro 504 X-10 te Wevelgem - Louis Slachmeulen

Sergeant Louis Slachmeulen zette de landing op Wevelgem te snel in en raakte op de rijweg een soldaat en een kind, vooraleer op de piste van het vliegveld met zijn Avro 504 N in neusstand te staan. De twee slachtoffers raakten zwaar gewond, de piloot bleef ongedeerd.

Locatie

Wevelgem
België
BE

Avro 504N X-15 te Gosselies - Omer Genicot