RSV 22/180 te Evere

Op 16 september 1932 vond ter hoogte van de Haachtsesteenweg 974 een ongeval plaats met een RSV 22/180. We citeren een krantenknipsel (bron onbekend, mogelijks De Standaard):

"Vrijdagvoormiddag te halftien deed de sergeant vlieger Morel, verbonden aan de Vliegschool te Evere, een oefenvlucht boven het vliegplein. Op een hoogte van zoowat duizend meter, zagen toeschouwers plots stukken van het toestel naar beneden vallen, waaruit zij dadelijk besloten dat de machine onklaar was geraakt.

Na nog enkele draaiende bewegingen te hebben uitgevoerd, zakte de machine bijna in loodrechte lijn op fruitboomen en ijzerdraad in ee ntuin aan den Haachtsen steenweg. Daarna stuikte de machine met het voorste gedeelte met geweld tegen den grond. Zelfs gedurende den val, schijnt de piloot nog gedeeltelijk zijn machine te hebben beheerscht.

Onmiddellijk reden andere vliegers en een dokter naar de plaats van het ongeluk, waar Morel bewusteloos werd aangetroffen met een zware beenbreuk en lichte hoofdwonden. Met alle noodige voorzorgen, werd hij naar het krijgshospitaal gevoerd. Uit een onderzoek door middel van lichtstralen, is gebleken dat er zich geen schedelbreuk heeft voorgedaan.

De krijgsauditeur en andere overheden hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daaruit schijnt te zijn gebleken dat de machine in goeden staat was bij het opstijgen en voor enkele weken nog heelemaal werd vernieuwd."

Datum: 
16/09/1932
Toestel: 
Organisaties: 
Personalia: 
Morel GĂ©rard
Locatie
Haachtsesteenweg 974
Evere
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
Le Soir, 17 september 1932
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
e-mail icon