Louis Sauvenière

Adjudant-vlieger Louis Sauvenière (°8 september 1899 - Serinchamps), jachtpiloot bij II/2 (Nijvel) bezocht die zondagavond het vliegveld van Knokke-Het Zoute. Van de heer Capelle uit Antwerpen kreeg hij de toelating om een vluchtje te maken met diens toestel. Sauvenière was pas in de lucht of de jachtpiloot begon te stunten. Het vliegtuigje, niet voor dergelijke oefeningen gebouwd, verloor daarbij een vleugel en ging al tollend de diepte in. Sauvenière geraakte uit de cockpit en sprong, maar omdat hij ondertussen te laag bij de grond gekomen was, ging zijn valscherm niet open. De piloot stortte te pletter op enige meter van het vliegtuigje dat in brand gevlogen was.

In de maand april van hetzelfde jaar was de piloot aan de dood ontsnapt toen een vleugel van de Fairey Firefly waarmee hij acro deed, in volle vlucht afbrak. De piloot kon zich die keer met zijn valscherm redden.

Datum: 
13/08/1933
Personalia: 
Sauvenière Louis
Locatie

Knokke
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
Bar André, Brackx Daniël, De Decker Cynrik, Lecomte Georges, Schelfaut Jacques: Gebroken Vleugels, Flying Pencil, Erembodegem, 2010
La Libre Belgique, 15 augustus 1933