Fairey Fox O-141 te Mettet - Adolphe Boussa & Albert Vlaminck

Na een botsing in volle vlucht van twee Fairey Fox uit Nijvel, was de Fox O-141 van de bemanning kapitein-vlieger Adolphe Boussa, commandant-vlieger van 5/III/2 en 1ste sergeant-vlieger waarnemer-mitrailleur Albert Vlaminck (°24 november 1915 - Anderlecht) niet langer bestuurbaar. Boussa (later de bevelhebber van het 350 RAF Squadron) redde zich met zijn valscherm, maar Vlaminck die vermoedelijk bij de impact gewond werd, geraakte niet uit het toestel en stortte te pletter in het 'Bois du Prince', op 150 meter van de 'Quatre Bras' (grondgebied Mettet). Hij rust op het Ereperk van de begraafplaats van Sint-Jans-Molenbeek.

De tweede Fox (O-135), bestuurd door sergeant-vlieger Charles Detal (later piloot bij 609 RAF Squadron) met soldaat-vlieger Deconinck als waarnemer-mitrailleur, maakte een crashlanding op het gehucht 'Au Planoy'. Die bemanning bleef ongedeerd.

Datum: 
23/09/1938
Toestel: 
Serienr. / Rompcode: 
Organisaties: 
Personalia: 
Vlaminck Albert
Boussa Adolphe
Locatie
Bois du Prince
5640 Mettet
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
Bar André, Brackx Daniël, De Decker Cynrik, Lecomte Georges, Schelfaut Jacques: Gebroken Vleugels, Flying Pencil, Erembodegem, 2010