Dornier Do 217 bij Froidchapelle

De Do 217N WNr1472 ‘3C+C?’ van de 3./NJG 4 patrouilleerde boven de regio Florennes. De piloot verloor echter de controle over het toestel. Hij gaf aan zijn kameraden het bevel uit te stijgen : Uffz Karl Six, de radiotelegrafist, en Flg Harry Huth, de meccano, kwamen gewond maar levend aan de grond. Karl Six overleed in 1984, maar zijn echtgenote deelde ons het verhaal mee van haar man die nacht :

"Hij was gewond en sleepte zich naar een huis. Hij klopte op het vensterraam, zijn gezicht was bebloed. De mensen waren bang en wilden hem het huis niet binnenlaten. Hij riep dan  dat hij een Duitse vliegenier was. Ze gaven hem de gelegenheid zich te wassen. Hij kreeg ook te eten en vooral de pruimenkoeken hebben hem erg gesmaakt.

Het vliegveld was daar niet ver vandaan en hij werd met een motorzijspan terug naar zijn eenheid gebracht, waar hij Harry Huth ontmoette."

Intussen waren de opsporingen naar het wrak reeds begonnen. Uiteindelijk vond met te Froidchapelle de wrakstukken van de Dornier. Het lichaam van de piloot, Uffz Kurt Schürer, zat nog steeds vastgesnoerd in wat overbleef van de cockpit.

Datum: 
11/08/1943
Serienr. / Rompcode: 
Locatie

Froidchapelle
be
Type Locatie: 
Incident
Bronnen: 
De Decker Cynrik & Roba Jean-Louis; Naar de vallei van de Dood, De Krijger, Erpe, 1998